woensdag 8 januari 2014

Welke kleuren passen bij mij?

Tegenwoordig heb je make-up in alle kleurtjes van de regenboog! Maar hoe weet je nu welke je moet kiezen en welke mooi bij jou staat? Je leest het in dit artikel.
Het is belangrijk dat je kleuren goed met elkaar combineert. Want sommige kleuren versterken elkaar. Zo brengen alle donkere kleuren iets naar achteren en lichte kleuren laten juist meer spreken en brengen iets meer naar voren. Om de juiste kleuren te bepalen hangt af van je gezichtskleur, haarkleur, de kleur van je ogen en natuurlijk de outfit die je daarbij draagt.
 
Het is het beste om make-up uit te proberen in daglicht. Zo kun je de kleur het beste beoordelen. Want met kunstlicht kan een kleur er heel anders uitzien dan in daglicht. Dus wil je graag een kleurtje uitproberen? Maak een swatch(verschillende kleurtjes bij elkaar op je hand) en bekijk buiten even wat je ervan vind. Kies een kleur waarbij jij je prettig voelt, Zo kan azuurblauwe oogschaduw in de mode zijn, maar als jij dit niet mooi vind moet je het niet doen. Niet alles wat in de mode is, staat ook mooi bij iedere huid.
 
Je kunt kleuren onderscheiden in warme en koude kleuren. Warme kleuren zijn bijv. bruin, oranje, beige, donkerpaars, donkerrood, koper etc. Koude kleuren zijn blauw, groen, lila etc. Jonge vrouwen kunnen eigenlijk alle kleuren hebben. Bij de wat oudere vrouwen zou ik toch kiezen voor de koude kleuren. Vooral omdat bij oudere vrouwen de ogen wat dieper in de oogkas liggen. Een donkere oogschaduw zou dit juist accenturen.
 
Bij het kiezen van de juiste kleur oogschaduw, kun je gebruik maken van de kleurencirkel. Je neemt dan de kleur van je ogen en kiest dan de tegenoverstaande kleur. Door deze kleurencirkel te gebruiken, kies je een kleur die elkaars werking beïnvloed. Zo vallen je blauwe ogen gelijk veel meer op met een oranje bruinachtige teint.
 
Stel je hebt groene ogen, dan neem je een rode oogschaduw(natuurlijk niet piporood maar koperrood bijv.) Het is wel de bedoeling dat je niet een knalkleur op je ogen smeert, maar het als een richtlijn houd en kijkt wat voor soort tinten er in jouw kleur te vinden zijn.

En dan nog wat tips voor het kiezen van de juiste kleur:
* Zwarte smokey eyes, laten een hele bleke huid er niet mooi en flets uitzien. Kies er dan voor om bijv. grijze smokey eyes te maken. Dit maakt het geheel minder hard en zal er veel mooier uitzien.
* Men zegt dat rode lippenstift de tanden witter doen lijken, maar dit ligt aan de tint rood die je gebruikt. Zo maakt dieprood de tanden inderdaad witter. Maar koraalrood laat de tanden juist geler lijken.
* Ook bij het wegwerken van roodheden en donkere kringen word vaak gebruik gemaakt van de kleurencirkel. Zo kun je prima groene concealer gebruiken om rode vlekjes en pukkeltjes te camoufleren. Hetzelfde geld voor donkere (paarse) kringen onder de ogen. Deze worden vaak weggewerkt met gele of oranje concealer. Gebruik dit soort concealers altijd onder je foundation!
* Als je, je oogmake-up wat zwaarder hebt aangezet, hou je lippen dan naturel of slechts alleen met een glosje.
* Kies bij een hele lichte huid niet voor een bronzer. Dit geeft een onnatuurlijk effect.

Ik hoop dat jullie dit een leuk artikeltje vonden. Veel plezier met het uitkiezen van jouw ideale kleur!

Liefs, Kimberly

 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten