maandag 13 januari 2014

Wat kun je doen aan een vette huid?

Veel mensen hebben er last van, een vette huid. Soms samengaand met puistjes en onzuiverheden. Maar hoe verzorg je een vette huid? Juist hydrateren of uitdrogen? Ik ga het jullie vertellen!
Wat is een vette huid? Een vette huid ziet er glimmend uit. Je huid voelt plakkerig en onprettig aan. Als je er met je vingers overheen gaat, blijft er een vettig laagje achter. Als je een vette huid hebt, produceert je huid teveel talg. Talg is een stofje dat de huid van naturen produceert. Iedereen heeft het, niet alleen iemand met een vette huid. Talg zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en niet uitdroogt. Alleen bij iemand met een vette huid word er teveel talg geproduceerd. Dit kan ervoor zorgen dat poriën verstopt raken en er dus puistjes ontstaan. Het is dus erg belangrijk dat je, je huid daarom altijd goed reinigt!

Veel mensen gebruiken agressieve reinigingsproducten om hun gezicht schoon te maken. Niet doen!. Want door al het talg te verwijderen, gaat de huid alleen maar meer nieuwe talg aanmaken. Daar schiet je dus niet zoveel mee op. Het is belangrijk dat je speciale reinigingsproducten koopt die geschikt zijn voor de vette huid. Daarbij moet je ook letten op de ingrediënten van het product. (Lees mijn vorige artikeltje). Probeer de plastic soepjes te vermijden. Deze verstoppen vaak alleen nog maar meer de poriën. Je kunt ook gebruik maken van een hydrofiele olie. Deze verwijderd effectief talg en vuil, maar op een goede manier. Dus zonder de huid daarna uit te drogen. Je kunt deze kopen bij de betere drogisterijen en parfumeries. Zelf gebruik ik altijd de reinigingsmilk van de Hema en tonic van Nivea. Fijne producten en niet te duur.

De meeste mensen met een vette huid gebruiken geen dag en nachtcrème. Ze zijn bang dat hun huid hier vaak nog vetter van word. Gebruik altijd een hydraterende crème! Want een vette huid moet ook gehydrateerd worden. Gebruik daarom het liefste een crème die op gel basis is. Deze is luchtiger en minder vet dan een gewone crème. Laat je adviseren bij de drogist of parfumerie. Wedden dat er een geschikte crème voor je bij zit!.

Het is een fabeltje dat je geen foundation moet dragen bij een vette huid. Je moet er alleen goed op letten wat voor soort foundation je kiest. Zo heb je compacte foundations, vloeibare, poedervorm, mousse foundations etc. Je kunt het beste kiezen voor een foundation in poedervorm. Een poederfoundation bevat veel talk. En talk onttrekt talg uit de huid. Hierdoor krijg je dus een minder glimmend effect en verstopt de make-up de poriën niet. Wil je toch graag een vloeibare foundation? Poeder de foundation dan na met een losse poeder. Hetzelfde geld voor de poederfoundation, de talk die in de poeder zit onttrekt het talg uit de huid en zorgt voor een fris effect.

En dan als laatste...... Gebruik één tot twee keer in de week een maskertje. Kies het liefst voor een klei of moddermasker. Deze onttrekken talg en vet uit de huid. Zorg er wel voor dat het masker niet te agressief is!. Sluit daarna ook af met een lekkere hydraterende crème. Ik raad het niet aan om een Peel-off masker of gezichtsscrub te gebruiken bij een vette huid (met acne). Hierdoor scrub of trek je de puistjes open waardoor er meer puistjes ontstaan.

Ik hoop dat jullie iets hebben aan dit artikeltje!
Liefs, Kimberly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten