maandag 6 januari 2014

Wat zit er eigenlijk in mijn verzorgingsproducten?

Tegenwoordig zitten er zoveel stofjes in producten. Maar hoe weet je nu welke ingrediënten je huid nu wel en niet verzorgen? Je ziet vaak op verpakkingen het zinnetje staan: Hydraterend. Maar hoe weet je nu of het product je huid nu echt hydrateert of niet? Ik ga het jullie vertellen.

Je kunt de ingrediënten van het product altijd terugvinden op de achterkant van de verpakking. Daar staat precies op vermeld wat er allemaal in het product zit. Hoe meer er van een stofje in het product zit, heeft te maken met hoe hoog hij in het lijstje met ingrediënten staat. Als Alcohol Denat. bijvoorbeeld helemaal bovenaan staat, zit er daar het meeste van in.

Dit zijn veel voorkomende stofjes die in producten zitten:
*Aqua: Dit is gewoon water
*Glycerin: Is een stofje dat dierlijke vetten bevat. Het zorgt ervoor dat het product vochtvasthoudend blijft en wat vettig aanvoelt. Word vaak vervangen voor Parraffium Liquid.
*Alcohol Denat: Is gewoon puur alcohol. Pas hiermee op in gezichtsreiniging! Meestal word er altijd een kleine hoeveelheid alcohol in een gezichtsreiniger gebruikt. Kijk daarom altijd hoe hoog hij in het lijstje van de ingrediënten staat.
*Paraffium liquid: Is een minerale olie, Het is een restproduct dat overblijft bij de winning van aardolie. En word ik heel veel producten gebruikt. Het is een vettige stof die vaak ook in reinigingsmilk word gestopt. Gebruikt dit nooit als je een vettige en onzuivere huid hebt! Want hier zullen je pukkeltjes niet van opknappen.
*Butyrospermun Parkil: Is sheaboter, Sheaboter is vet dat ontrokken word uit noten van de sheaboom. Het heeft een verzachtende en verzorgende eigenschap en maakt je huid heerlijk zacht.
*Theobroma Cacao: Is cacaoboter, vet dat word onttrokken uit de cacaoboon. Heeft eigenlijk dezelfde werking als sheaboter.
*Sodium Lauryl en Sodium Laureth Sulfate: Is een chemisch stofje dat ervoor zorgt dat producten gaan schuimen en effectief worden gereinigd. Het zit in heel veel producten. Van douchegel tot gezichtsreiniger. Na het gebruik heb je het idee alsof je huid heerlijk zacht is, maar het stofje is eigenlijk te agressief en beschadigd vaak de huid. Pas hiermee dus op en gebruik het niet te vaak. Je kunt na afloop ook een bodybutter aanbrengen waar het stofje niet inzit.

Zo kun je er dus een beetje achter komen of een product echt verzorgend is voor je huid of niet. Een hydraterende dagcrème met Alcohol Denat erin? Nope, dat gaat hem niet worden.

Ben je opzoek naar producten waar geen chemische stofjes in zitten? Dan kun je onder andere terecht bij De Tuinen en Lush. Deze maken vooral gebruik van biologische producten en verzorgende boters.
Ik hoop dat jullie wat hebben aan dit stukje.

Liefs, Kimberly





3 opmerkingen:

  1. Lush verkoop inderdaad erg fijne producten waarin gelukkig geen chemische stofjes in zitten! :) Interessant artikel ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor dit artikel. Daar kan ik wel wat mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat Lush alleen best prijzig is....Graag gedaan hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen